Top
 

Kalaja e Gjirokastrës

CultureTicketsAlbania.al / Kalaja e Gjirokastrës

Kalaja e Gjirokastrës

200 lek per person

Kalaja është një histori e lidhur me qytetin e Gjirokastrës dhe përmendet për herë të parë si qytet dhe kështjellë në vitin 1336. Megjithatë, historianë të ndryshëm mendojnë së ekzistenca e Kalasë së gurtë është më e hershme. Kulmin e historisë së saj kjo kështjellë do ta kishte në periudhën e Pashallëkut të Janinës, kur Ali Pashë Tepelena do të realizonte një sërë ndërtimesh të reja apo ndërhyrje të tjera, duke i dhënë Kalasë së Gjirokastrës fizionominë arkitektonike dhe ndërtimore që ka sot. Duke filluar nga viti 1968, skena e gurtë e Kalasë së Gjirokastrës pret me bujari instrumentistët, këngëtarët dhe valltarët e folk-ut në kuadër të Festivalit Mbarëkombëtar Folklorik të Gjirokastrës. Njëkohësisht, gjatë këtyre viteve, mjediset e Kalasë kanë shërbyer edhe për organizimin e koncerteve, spektakleve dhe panaireve të ndryshme kulturore. Kalaja e gurtë është edhe një prej pikave më tërheqëse në guidat e grupeve turistike vendase dhe të huaja që vizitojnë Gjirokastrën e mbrojtur nga UNESCO.

Orari i vizitave

e Hënë  –  e Dielë              09.00 – 18.00

Kategoritë dhe çmimet e biletave në sportel

Biletë për vizitorë vendas dhe të huaj                      200 lekë

Biletë e reduktuar                                                        100 lekë

Biletë për nxënës dhe studentë                                  60 lekë

Biletë për femije 0-8vjeç                                             Hyrja falas

Kategoritë dhe çmimet e biletave online

 • Biletë për vizitorë vendas dhe të huaj                      200 lekë
 • Biletë për femije 0-8vjeç                                             Hyrja falas

 

BLI BILETËN ONLINE KLIKO KËTU

Kohëzgjatja e vizitës

Kohëzgjatja e përafërt e vizitës është rreth 1 orë.

Çfarë mund të vizitohet:

Hyrja kryesore,

Tuneli i armëve,

Muzeu i armëve,

Burgjet e vjetër,

Sheshi i topave osmane,

Skena e festivaleve,

Kulla e sahatit,

Ndërtesat e kultit (tyrbete),

Furrat e bukës,

Hyrja nga “Pasha Kauri” etj.

Info të tjera

Kalaja Gjirokastër është e aksesueshme me mjet deri në hyrje dhe nga personat me aftësi të kufizuar.

Nuk ka audioguida.

Lejohen foto, shërbime të dedikuara fotografike, regjistrime, filmime, videoklipe, vetëm me leje nga Ministria e Kulturës.

Brenda ambjenteve të Kalasë, ka tualete.

Hënë – E Dielë 9:00 - 18:00
 • Included
  Kalaja e Gjirokastrës
 • Not Included
  Breakfast
  Personal Guide
  5 Star Accommodation
  Entry Fees
  Departure Taxes

TOUR LOCATION

WRITE A REVIEW

Overall
Site Review