• sq
Top
 

Kalaja e Beratit

Kalaja e Beratit

300 lek per person

Konsideruar si qyteti i “Një mbi një dritareve”, qyteti 2400-vjeçar i Beratit është dëshmi e pasurisë dhe e diversitetit të trashëgimisë urbanistike dhe arkitektonike të rajonit të Europës Juglindore. Një nga monumentet më të bukur, më madhështor dhe më të rëndësishëm të historisë dhe kulturës shqiptare është padyshim kalaja e Beratit. E ngritur në një kodër 187 m të lartë, në të majtë të grykës së Lumit Osum, fillimisht, një vendbanim protourban, në shekullin e VII-V p.e.s, si një /10 strategjike e rëndësishme, ajo u shndërrua në qytet kështjellë me mure që arrinin në gjatësi deri në 1.400 metra dhe me një sipërfaqe prej 10 ha. Brenda sipërfaqes prej 9.6 ha të kalasë ndodhen disa kisha, një pjesë e të cilave rrënojë, sarajet turke, rrënojat e dy xhamive, sternat e ujit të quajtura saranxha, sheshi i Sallabandës, sheshi i quajtur fusha e madhe etj. Ndërkohë që pjesën më të madhe të këtij oborri të brendshëm e zënë një sërë rrugicash, kopshtesh, buçesh dhe shtëpi banimi, të cilat përbëjnë lagjen e quajtur “Kala”.

Orari i vizitave

e Martë  –  e Shtunë              09.00 – 16.00

e Dielë                                     09.00 –  14:00

Kategoritë dhe çmimet e biletave në sportel

Biletë për turistët vendas dhe të huaj                                       300 lekë

Biletë grup +12                                                                              200 lekë

Biletë e reduktuar  -50%                                                              150 lekë

Biletë për fëmijë 12-18 vjeç dhe studentë                                 90 lekë

Biletë femijë 0-12 vjeç                                                                   Hyrja falas

Kategoritë dhe çmimet e biletave online

 •   Biletë individuale                                                           200 lekë
 •   Biletë grup +12                                                               100 lekë

Kohëzgjatja e vizitës

Përafërsisht vizita në Kala zgjat rreth 2 orë, kohë e mjaftueshme për të parë të gjitha atraksionet që ofrohen.

Çfarë mund të vizitohet:

Muret e Kalasë,

Porta hyrëse,

Muzeu Onufri

Kisha e Shën Mari Vllahernës,

Kisha e Shën Triadhës,

Rrënojat e Xhamisë së Bardhë dhe të Kuqe,

Akropoli etj.

Info të tjera

Kalaja nuk ofron kushte lehtësuese për personat me aftësi të kufizuar, nuk ka audio guide, lejohen kafshët, ushqimet apo pije të ndryshme.

Çmimet jane te vlefshme deri në 31 gusht!

 • Included
  Kalaja e Beratit
 • Not Included
  Breakfast
  Personal Guide
  5 Star Accommodation
  Entry Fees
  Departure Taxes

TOUR LOCATION

WRITE A REVIEW