• sq
  • en
  • it
  • fr
  • de
  • es
Top

Parku Kombëtar i Butrintit, një shije mesdhetare

Parku Kombëtar i Butrintit, një shije mesdhetare

Butrinti është pasuri botërore e mbrojtur nga UNESCO-ja që orej 1992 dhe është një nga vendet më të bukura që mund të vizitohen në Evropë.

Atmosfera e tij speciale është krijuar nga kombinimi i arkeologjisë me natyrën që nuk gjendet asgjëkund në Mesdhe. Qendra e Butrintit është vendosur në një kodër të vogël, rrethuar nga ujërat e liqenit të Butrintit dhe kanali i Vivarit i cili bashkon liqenin me shtrirjen pranë.

Edhe këtë sezon të ri turistik, Butrint vazhdon të jete desinacioni me i vizituar në Shqipëri.

Komentet nuk lejohen momentalisht.